Wie schrijft de verhalen?

Aly Hendriks schrijft de Eindeloze Verhalen. Schrijf je mee?

“In mijn dagelijks werk zorg ik ervoor dat een tijdschrift, website of evenement er daadwerkelijk komt. Daarvoor bedenk ik hoe het eruit kan zien, ga ik bellen, overleggen, maak ik overzichten en schrijf ik zakelijke teksten. Organiseren en realiseren staat centraal in mijn communicatieprojecten. Dit doe ik voor verschillende opdrachtgevers. Ik werk daarbij vaak samen met ontwerpers, fotografen, onderzoekers of adviseurs. Meer over mijn werk lees je op Hendriks Communicatie.

Tussen de bedrijven door gaan mijn man en ik graag op reis om de wereld te verkennen. De wereld is groot, dus ik hoop dat we nog veel plekken kunnen bezoeken om te zien hoe andere mensen leven, om samen met ze in de bus te zitten op weg naar een andere plaats, om te wandelen in de natuur, om te horen wat voor muziek ze maken, om te proeven wat ze eten, om te leren over hun verleden. Zo kwamen we in Argentinië en Chili de geschiedenis van de Yagán inheemse gemeenschap tegen.

De aanpak van de Eindeloze Verhalen heb ik bedacht zodat je je deze waternomaden levendig gaat voorstellen. Het barre Zuid-Amerikaanse Vuurland was hun thuis. Ze leefden dicht bij de natuur, gebruikten wat ze nodig hadden en deelden alles samen. Die boodschap spreekt me aan en is de basis geworden voor de verhalen. Ook al is onze situatie anders, hun toenmalige manier van leven kan ons inspireren als we vraagstukken van vandaag willen oplossen.

Over de start van de Eindeloze Verhalen lees je in Hoe het begon. De verhalen heb ik geschreven voor kinderen vanaf 10-12 jaar. Ik wens jullie veel plezier bij het lezen van de Eindeloze Verhalen, schrijven van een aflevering, maken van een tekening of foto!”

Aly Hendriks