Les groep 6/7/8: Worden wat je wil

Les groep 6/7/8: Worden wat je wil

Kinderboekenweek 2021! En ook Maand van de Geschiedenis! Voor leerkrachten die de les voorbereiden in groep 6/7/8: Eindeloze Verhalen bieden een net even andere manier om zelfstandig te leren en “Worden wat je wil” of “Aan het werk” te ontdekken. Met hier de link naar de lesbrief. De animatie hoort bij verhaal 10 Het spookt tussen de vlammen.

Speels zoeken leerlingen naar beroepen in de Eindeloze Verhalen. Ze staan online en zijn gratis. Allerlei beroepen, hobby’s en interessante weetjes zitten verstopt in de verhalen en achtergronden.

*Speuren in de grond als archeoloog?
*Een dierenarts wil vast weten welke dieren er leven bij de kano-nomaden in Vuurland!
*Een kok, diëtist of groentewinkelier leest en ziet nieuwe vruchten, paddenstoelen en gezonde groenten… (en om samen met kinderen te koken is er een speciaal kookschrift)
*Boswachter, kano varen, zeilen, wandelgids, …
*Misschien wil je zelf juf of meester worden? Vertel over de geschiedenis van dit inheemse volk, de Yagán: wat gebeurde er wanneer?

Feiten en weetjes nodig voor een spreekbeurt? Achtergrondinformatie vind je ook op deze website.

Wat heb jij gevonden? #wordenwatjewil #aanhetwerk

Eindeloze Verhalen nodigen je uit: Geef een reactie, maak een tekening, knutsel erop los! Stuur een foto in en hij komt op deze website. Intussen ontdek je van alles en leer je over de geschiedenis van Yagán-waternomaden, hun leven in kano’s, de wereld van de eilanden bij Kaap Hoorn, Vuurland, Zuid-Amerika.

Veel (leerzaam) plezier gewenst!