Documentaire over Yagán komt naar Amsterdam

Op zondag 25 november 2018 om 14.00 uur is er een heel bijzondere vertoning van de documentaire Tánana – Klaar voor vertrek.

Verhaallijn: Na veertig jaar keert kanovaarder Martin González terug naar zijn geboortegrond in het eilandenrijk van Vuurland, de allerzuidelijkste punt van Zuid-Amerika. Hij bouwt een kleine boot en neemt ons mee op zijn tocht.

De documentaire Tánana biedt een portret van de Yagán-mensen van vandaag de dag, een inkijkje in de cultuur van deze vrijwel uitgestorven groep indianen die vroeger leefden als waternomaden. We zien hoe zij hun leven aanpassen aan de omgeving en hoe ze leven in harmonie met de natuur. En we vernemen over de strubbelingen om het cultureel erfgoed over te dragen. Voortdurend zien we in de achtergrond de oogstrelende beelden van het landschap rond het Beagle-kanaal en de wateren bij Kaap Hoorn.

De prijswinnende documentaire Tánana is gemaakt door het antropologisch museum Martin Gusinde in Puerto Williams, Chili. We zijn vereerd en blij dat we dankzij directeur Alberto Serrano deze film hier kunnen vertonen. Alvast de trailer bekijken?

Taal: Spaans gesproken, Engels ondertiteld.
Type film: documentaire / art house.
Filmlocatie: Puerto Williams, Navarino eiland, Vuurland en Kaap Hoorn eilandengroep.
Duur: 74 minuten.

Introductie en filmvertoning: zondag 25 november 2018 om 14.00 uur, Buurtcoöperatie OHG / De Eester, C. van Eesterenlaan 266, Amsterdam-Oost.

Interesse om deze speciale voorstelling bij te wonen? Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar info@eindelozeverhalen.nl.