15. Gezelligheid op het water

surroundings Tierra del Fuego (01)De zon zakt achter de bergen en geeft het Beagle kanaal een gouden gloed. De wind is in kracht afgenomen. Door het kalme water glijden vijf kano’s. Ze varen niet ver uit de kust. Er hangt een gezellige sfeer op het water. Het is een goed moment om te vissen, maar niemand lijkt haast te hebben. Dat komt misschien doordat het een zeldzaam mooie droge dag is geweest en daarvan lijkt iedereen zo lang mogelijk te willen genieten.

Al van verre kun je de stemmen horen. Afwisselend die van mannen, vrouwen en hoog daarbovenuit die van een paar kinderen. Ook die van Sisoi en Gaméla. Ze hebben balletjes van gras die ze overgooien naar de kinderen in een van de andere kano’s. Je kon het uit de verte al horen, maar als je dichterbij komt, zie je het plezier op hun gezichten. Tegelijk zijn ze geconcentreerd, want niet goed geworpen of niet gevangen betekent: bal verloren.

De ouders laten ze rustig hun gang gaan. De moeders helpen een handje door de kano’s op goede afstand voor het overgooien te sturen. Dat is geen enkel bezwaar, want het kletst op korte afstand ook wel zo gemakkelijk. Zachtjes plonsen de peddels in het water…

  • Zie je het voor je? Waarover zouden ze praten? Lukt het de bal bij de anderen te krijgen? Hoe vaak kun jij een bal overgooien zonder dat hij op de grond valt? Heb je dat wel eens gedaan? Of met de shuttle bij badmintonnen?
  • Wil je er een tekening bij maken? Wil je iets schrijven over dit verhaal? Mail naar info@eindelozeverhalen.nl, dan plaats ik het voor je op de site.
  • Je kunt ook doorgaan naar het volgende verhaal: 16. Halsbrekende toeren aan een steile rots